afspraak

Even voorstellen: onze lady’s

Alien Pereboom – Oosterveen

Alien

De eigenaresse van Lady Barbier, Alien, kreeg het kappersvak met de paplepel ingegoten. Haar vader had ook een kapsalon, de Barbier in Steenwijk. “Vanaf mijn twaalfde ging ik op zaterdag en in de vakanties altijd met hem mee om te helpen. Het begon met de telefoon opnemen en vegen, maar al snel had ik het knippen in de vingers. Het kappersvak is voor mij geen werk, maar Passie met een hoofdletter.”
 

Ondernemende lady

Een ondernemende lady is deze ‘barbier’ beslist. Al op haar 23e, in 2003, opende ze haar eigen kapsalon op de Woldpromenade, tegenover de Barbier die destijds van haar vader was. Over de naam hoefde ze niet lang na te denken. ‘Lady Barbier’ is een begrip in Steenwijk geworden. In 2021 verhuisde de dameskapsalon naar het hoekpand van de voormalige Barbier, aan de overkant op nummer 38.

Specialist in mogelijkheden

Wat is jouw geheim? “Ik luister goed naar wat de klant wil en vind het heel leuk om mee te denken.” Alien is specialist in mogelijkheden. “Ik kijk graag wat er allemaal kan met je haar.” Soms heeft ze meteen een ‘plingmomentje’ als er iemand binnenstapt. “Ik denk dan: als we het op die of die manier knippen of kleuren, wordt het zo mooi! Ik zie het al helemaal voor me en raak enthousiast. Het is dan de kunst om de klant ook te overtuigen. Dat vind ik geweldig om te doen.”

Een spontane mevrouw van middelbare leeftijd stapt de salon binnen. Alien ziet meteen de prachtige krullen, die nu nog verscholen zijn. Ze weet: als ik het haar anders knip, komt het helemaal tot leven. De mevrouw heeft al dertig jaar hetzelfde kapsel en vindt het moeilijk (en ook best eng!) om daarvan af te stappen. Maar stiekem wil ze dit al heel lang, en ze zegt dapper ja.
Na Alien’s knipkunsten is de klant blij verrast: “Is dit echt mijn haar? Ik voel me helemaal nieuw.” Met een goed advies over hoe ze het thuis in model kan brengen en met welke producten, gaat ze bijna huppelend de deur uit.

– Alien’s plingmomentje –

Kleur bekennen

Alien is altijd in voor een aparte kleur. Zelf draagt ze het haar in allerlei kleuren en wisselt dit vaak af. “Vorige week was ik nog blond. Nu ben ik donker met paars en groene accenten. Een fotoboek van mij verkleurt elke drie bladzijden!”

Wisselend interieur

“Ik heb altijd veel ideeën voor de etalage en het interieur van de salon. Ik vind het leuk om die regelmatig te vernieuwen en ben daarvoor graag op pad.”

Nienke Hulleman

nienke

Je kan altijd je droom achterna gaan. Zo denkt Nienke erover. Al van jongs af aan zag ze zichzelf als kapster maar door verlegenheid heeft ze het destijds nooit aangedurfd. Na wat meer levenservaring en nu haar twee zoontjes zoons zijn geworden dacht ze “nu of nooit”.

Ze kwam solliciteren bij de Lady Barbier en er was gelijk de een “klik”. Door veel training van Alien en een goede opleiding is Nienke een topper geworden in het kappersvak. Dit doet ze dan ook met heel veel liefde en enthousiasme. Deze lady is een fijne sociale spil binnen het team van de Lady Barbier.

Linda Ems

linda

Linda is zeker een bekende in het Steenwijkse kapperswereldje. Ze heeft 20 jaar bij Kapsalon Margret Spin gewerkt, die onlangs gesloten is. Verknocht aan ons mooie stadje was de stap om een Lady te worden van de Lady Barbier een heel logische keuze.

Met haar 39 lentes jong heeft ze veel levenservaring en is ze een echte allrounder in het kappersvak.

Van superstrak kort haar tot permanent, van watergolf tot kleuren, Linda kan het.

In haar vrije tijd doet ze graag leuke dingen met haar gezin. Van “gewoon samen lekker thuis” wordt deze Lady ook heel blij.

Neem jij binnenkort plaats bij onze goedlachse collega? Dan stap jij ook zeker blij de stoel weer uit met een gewenst resultaat.

Luanne de Vries

LuanneAls klein meisje vond ze het kappersvak al erg interessant: “Ik heb heel wat barbies verknipt!” Nu volgt Luanne al een tijdje de kappersopleiding en is ze twee dagen in de week te vinden als lady van de Lady Barbier. “De ideale plek om de kneepjes van het vak te leren. Het is niet moeilijk om mijn werk hier met veel enthousiasme te doen.” In haar vrije tijd dansen de lange lokken van Luanne over het voetbalveld, waar ze uitkomt voor sv Steenwijkerwold. Kom je op donderdag of vrijdag naar de kapsalon, dan is de kans groot dat je deze lady van de Lady Barbier zult ontmoeten.

Veerle Beute

veerle

Deze dame heeft haar kappersdiploma op zak en is helemaal into het kappersvak. Laat Veerle het maar regelen, dan komt het qua haar helemaal goed.

In 2004 werd ze geboren in het mooie Steenwijk. Met een moeder die ook altijd kapster is geweest en bovendien oud-collega en opleider van Alien is, is de cirkel helemaal rond.

Veerle had altijd gedacht “ooit word ik een Lady van de Lady Barbier”, ze moest even geduld hebben voordat er een plekje voor haar was, maar nu ze er werkt voelt het goed en vertrouwd.

Lang haar is Veerle’s specialiteit. Je kunt haar zeker toevertrouwen om highlights te zetten. Ze vindt het leuk om in goed overleg samen met jou als klant tot een mooi eindresultaat te komen.

Ze is een echte spring-in-’t-veld op het korfbalveld die graag wil scoren samen met haar medespelers. Deze lady zorgt ook graag voor een vrolijke noot binnen ons team.