kroonluchter

Even voorstellen

Alien Prins

alien prins

Begin 2017 kwam Alien Prins de kapsalon versterken. Nog een Alien?? “Ja! Dat kan toch geen toeval zijn?”, roept ze. “We vormen echt een dreamteam.”

Alien Prins kent het kappersvak al vanaf haar zestiende. “Ik vind het een heerlijk beroep, waarin ik al mijn creativiteit kwijt kan. Geen dag is hetzelfde!” Hoewel ze is uitgegroeid tot een echte allrounder, is ze dol op uitersten. “Mijn kappershart gaat sneller kloppen van een klant die een totaal nieuwe coupe wil. Ik vind het mooi om te merken dat een klant uit haar comfortzone stapt.”

 

Gestyled én comfortabel

Haar eigen haar draagt ze “gestyled, maar het moet wel comfortabel zijn”. Want als moeder van drie kinderen – die ook nog graag in de sportschool komt of wandelt met gezinshond Syb – is uren voor de spiegel staan er niet bij. “Ik speel wel regelmatig met de lengte en de kleur van mijn haar.”

Hip en trendy

Haar knip- en kleurkunsten noemt ze hip en trendy, waarbij ze er wel op let dat een kapsel draagbaar is – en ook thuis goed te stylen. “Ga in mijn kappersstoel zitten en ik geef je een mooi, eigentijds kapsel dat precies past bij wie jij bent.”

Alien Oosterveen

alien oosterveen

De eigenaresse van Lady Barbier, Alien Oosterveen, kreeg het kappersvak met de paplepel ingegoten. Haar vader had ook een kapsalon, de Barbier in Steenwijk. “Vanaf mijn twaalfde ging ik op zaterdag en in de vakanties altijd met hem mee om te helpen. Het begon met de telefoon opnemen en vegen, maar al snel had ik het knippen in de vingers. Het kappersvak is voor mij geen werk, maar Passie met een hoofdletter.”

Ondernemende lady

Een ondernemende lady is deze ‘barbier’ beslist. Al op haar 23e, in 2003, opende ze haar eigen kapsalon op de Woldpromenade, tegenover de Barbier die destijds van haar vader was. Over de naam hoefde ze daarom niet lang na te denken. ‘Lady Barbier’ is inmiddels een begrip in Steenwijk. Wat is haar geheim?

Specialist in mogelijkheden

“Ik luister goed naar wat de klant wil en vind het heel leuk om mee te denken.” Alien is specialist in mogelijkheden. “Ik kijk graag wat er allemaal kan met je haar.” Soms heeft ze meteen een ‘plingmomentje’ als er iemand binnenstapt. “Ik denk dan: als we het op die of die manier knippen of kleuren, wordt het zo mooi! Ik zie het al helemaal voor me en raak enthousiast. Het is dan de kunst om de klant ook te overtuigen. Dat vind ik geweldig om te doen.”

Een spontane mevrouw van middelbare leeftijd stapt de salon binnen. Alien ziet meteen de prachtige krullen, die nu nog verscholen zijn. Ze weet: als ik het haar anders knip, komt het helemaal tot leven. De mevrouw heeft al dertig jaar hetzelfde kapsel en vindt het moeilijk (en ook best eng!) om daarvan af te stappen. Maar stiekem wil ze dit al heel lang, en ze zegt dapper ja.
Na Alien’s knipkunsten is de klant blij verrast: “Is dit echt mijn haar? Ik voel me helemaal nieuw.” Met een goed advies over hoe ze het thuis in model kan brengen en met welke producten, gaat ze bijna huppelend de deur uit.

– Alien’s plingmomentje –

Kleur bekennen

Alien is altijd in voor een aparte kleur. Zelf draagt ze het haar in allerlei kleuren en wisselt dit vaak af. “Vorige week was ik nog blond. Nu ben ik donker met paars en groene accenten. Een fotoboek van mij verkleurt elke drie bladzijden!”

Wisselend interieur

“Ik heb altijd veel ideeën voor de etalage en het interieur van de salon. Ik vind het leuk om die regelmatig te vernieuwen en ben daarvoor graag op pad.”